3-6 januari 2013 Wijster, Nederland. Activiteiten

15 Nederlandse en Duitse tieners en 3 begeleiders; een winterkamp in het Drentse Wijster. Het thema van het kamp was vriendschap en betekende niet alleen vriendschappelijk samenzijn (samen koken, schoonmaken, schaatsen, kletsen), maar ook muziek maken, een collage maken over vriendschap, een filmpje maken en ter afsluiting in groepjes een kleine presentatie over de betekenis van vriendschap.

 

20-23 juni 2013, Rodenbach, Duitsland. 

Een weekend over ontwikkelingen in ouderschap: 10 Nederlandse, Duitse en Israëlische ouders staan stil bij de diepere betekenis van ouderschap, opvoeding en onderwijs. De vraag ‘wat is een mens’ is een inspirerend begin van een weekend vol kleine persoonlijke doorbraken.

 

30 juli – 10 augustus, Ma’ale Tzvia, Israel. 

Een YTOP (Young Template of Peace) jeugdkamp in Israel; dankzij samenwerking van verschillende Europese en een Israëlische jeugdbeweging. Een succesvol internationaal jeugdkamp; vanuit Nederland was Stichting Matrijs betrokken bij de organisatie van het tiendaagse evenement. Ruim 100 deelnemers (9 uit Nederland), het merendeel tussen de 15 en 25 jaar oud, van verschillende nationaliteiten.